Stapel originele catalogi van ado speelgoed

Blader door originele ado catalogi

Een geweldige bron voor deze website zijn de originele ado catalogi. Deze kleurrijke boekjes werden bijna elk jaar uitgegeven. Ko Verzuu presenteerde hierin zijn nieuwe ontwerpen en zijn ideeën over speelgoed.

Zoek je eigen speelgoed op

Hieronder kun je een kleine twintig originele catalogi, prijslijsten en folders bekijken. Ko Verzuu gaf elk model hierin een nummer. Dat is geweldig, want dit vormt de leidraad voor ons project. Medio jaren veertig werd dit nummersysteem geleidelijk aan omgegooid. Daarom zijn de catalogi op deze pagina in twee tijdsperiodes ingedeeld. Omdat het eerste ado in de lijsten van warenhuis Metz & Co. staan, zijn deze hier ook opgenomen.

Het sterretje (*) geeft een ‘onvolwaardige’ catalogus aan: prijslijsten, folders, aanvullingscatalogi, etc. De documenten gemarkeerd met ¹ zijn gescand door Herman uit de Bosch, met ² door het CODA museum in Apeldoorn.

Help mee

Er moeten nog veel meer ado speelgoed catalogi, prijslijsten en folders uitgegeven zijn. Bezit jij er een, en wil hem delen op deze pagina? Neem dan contact op.